Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Inzaghi är favorit att ta över Juventus

Publicerad: 2019-05-19 09:23 Italien

Massimiliano Allegri lämnar Juventus efter säsongen. Nu har den italienska storklubben identifierat en ersättare, enligt uppgifter.

I fredags gick Juventus ut med nyheten att Massimiliano Allegri inte sitter kvar på tränarbänken nästa säsong.

Nu har Turinklubben varit i kontakt med Lazios tränare Simone Inzaghi och bett honom vänta in ytterligare information, det skriver Sport Mediaset, La Stampa och Corriere dello Sport.

Inzaghi matchar den profilen som Juventus söker: en ung tränare som kan garantera en offensivt inriktad fotboll, rapporterar medierna.

Lazios president Claudio Lotito har förklarat att han räknar med Inzaghi nästa säsong, men uttryckte också en oro för att förlora tränaren.

– Inzaghi kommer att stanna. Om han frågar mig om att gå till Juventus, då kommer jag att bli ledsen. Han gillar mig, han bidragit till utvecklingen av den här miljön, sa Lotito enligt Calciomercato.com och fortsatte:

– Han bad mig att inte sälja (Sergej) Milinkovic-Savic och jag accepterade det för att jag hade en överenskommelse med honom. Jag har inte tänkt på att Inzaghi kan gå till Juventus, men i livet vet man aldrig. Jag vet inte vad han vill göra, han har alltid visat att han tillhör våra färger. Juve är definitivt ett stort ställe att gå till, men varför kan inte Lazio vara det? Fotboll handlar inte bara om pengar.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com