Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Asbaghi: "Tycker att Starfelt varit Allsvenskans bästa mittback"

Publicerad: 2019-05-15 16:08 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi är imponerad av Carl Starfelts insatser såhär långt på säsongen.

IFK Göteborg tippades kämpa i botten inför säsongen. Men såhär långt krigar laget i toppen av den allsvenska tabellen.

Och på torsdagen tar Blåvitt emot serieledaren Malmö FF på Gamla Ullevi. Då kommer Carl Starfelt få en nyckelroll då han ska stoppa bland annat Markus Rosenberg.

– Han är en av dem. Sedan är det såklart en tuff utmaning med Rosenberg, Antonsson (Marcus), Molins (Guillermo) och de där. Det är tuffast möjliga motstånd vad gäller fysik och hantera inlägg. Samtidigt tycker jag att Starfelt har varit kanske allsvenskans bästa mittback såhär långt. Så om det är någon som ska göra det just nu så tycker jag att det är han, säger Poya Asbaghi till Göteborgs-Posten.

Blåvitt-tränaren utvecklar sitt resonemang kring Starfelt.

– Jag har sett de flesta allsvenska matcherna. Det finns många bra mittbackar och det kan vara en annan sak efter 20 omgångar, men tittar man bara efter de åtta som är spelade så tycker jag att Starfelt har varit bäst, säger han till GP.

23-åringen själv är givetvis nöjd med sin säsongsinledning.

– Det känns bra. Det känns som att vi har fått in en tydlighet i spelet där man vet vad medspelarna befinner sig och vad vi vill göra. Det känns lättare att ta beslut på planen än vad det har varit innan tycker jag. Och sedan känner jag mig i fysiskt bra form också, säger Starfelt till GP.

Den tidigare BP-talangen är nöjd med sin utveckling i Blåvitt.

– Jag tycker att jag tar steg hela tiden. Med boll, i försvarsspel, i noggrannhet och fokus ... En del kan också vara att jag har spelat på konstgräs i hela mitt liv. Man kommer till gräs och känner sig inte riktigt lika trygg. Men nu känner jag att jag väljer gräs före konstgräs alla dagar i veckan, säger Starfelt till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com