Foto: Heino Kalis/Bildbyrån

Uppmaningen till Liverpool: "Hade tagit Coutinho omedelbart"

Publicerad: 2019-05-13 23:21 England

Liverpools tidigare lagkapten Phil Thompson ser gärna att Philippe Coutinho återvänder till Anfield.

Jürgen Klopp har tidigare uteslutit att Liverpool kommer försöka värva tillbaka Philippe Coutinho, 26, som har det tufft i Barcelona.

Phil Thompson tycker dock att Liverpool verkligen ska agera.

– Jag hade tagit tillbaka honom omedelbart, men det måste ske nu. Man vill inte låta det vara i tolv månader till, jag anser att han fortfarande har förmågan, säger Liverpools förre kapten till Sky Sports.

– Han har lidit i Barcelona. Vi har sett honom spela ute på vänsterkanten, men han är ingen Neymar. Han gillar att vara i mitten där han kan styra och kan fördela bollen för att skada lag. Han gör inte det och han är ingen vänsterytter och det är där han spelar i Barcelona: de älskar honom inte som Liverpool älskade honom.

Stan Collymore tycker samtidigt att Wolverhamptons mittfältare Ruben Neves, 22, vore en perfekt värvning för Klopp.

– Om du är Europamästare är det i sig en stor dragningskraft. Spelare från hela Europa har sett atmosfären i år och sortens fotboll. En som kommer titta är Ruben Neves, säger han till Stadium Astro.

– Han har varit på flera klubbars radar, en playmaker. Neves är sortens kille du ger bollen i sista tredjedelen och han har David Silvas blick, fortsätter Collymore.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com