Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Officiellt: Krulj får sparken - Haglund blir manager i Halmstads BK

Publicerad: 2019-05-07 17:45 Superettan

Igor Krulj får sparken. Halmstads BK har istället anlitat Magnus Haglund som ny manager.

Halmstads BK meddelar på sin officiella hemsida att huvudtränaren Igor Krulj får sparken.

Han ersätts av ex-allsvenske tränaren Magnus Haglund, som får en roll som manager. Kontraktet sträcker sig över 3,5 år.

– I Magnus har HBK rekryterat en erfaren manager med en lång meritlista som kommer tillbaka hem. Vi hoppas att Magnus kan få en bra start och få ut kapaciteten som finns i vår trupp kortsiktigt men också tillsammans med övriga ledare forma HBK för en era i Allsvenskan på lång sikt, säger klubbchefen Tony Karlsson till hemsidan.

Krulj får lämna då HBK inte lyckats leverera tillräckligt bra resultat.

– Att vara tränare i en elitklubb handlar om att skapa resultat och oavsett hur bra man tycker om olika individer och deras sätt att arbeta måste man fatta beslut baserat på det man tror ger en maximering av resultat, säger Karlsson till hemsidan.

– Igor Krulj är en väldigt omtyckt och duktig fotbollstränare som har varit uppskattad i sin gärning men också som människa under den resan han har varit med, fortsätter han.

Magnus Haglund är glad över att ta över HBK.

– Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare, och så har jag varit heltidsanställd som ungdomsledare här, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Som HBK:are sen barnsben ser jag det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få träna HBK och dessutom är det en förening som har en god tradition att ta fram egna spelare, och det har ännu mer understrukits de senaste åren. Det gör det extra spännande att få jobba med egna spelare. Det finns en mycket intressant potential i klubben. Det är ett tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com