Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Officiellt: Amadou Jawo till Brottby SK - blir spelande tränare

Publicerad: 2019-04-23 19:53 Övriga Sverige

Amadou Jawo blir spelande tränare i division 3-klubben Brottby SK. Nu berättar anfallaren om beslutet att trappa ner.

Amadou Jawo, 34, tillbringade sitt sista kontraktsår i Djurgårdens IF som utlånad till IK Frej Täby. Men sedan december har anfallaren varit kontraktslös.

Nu står det klart att han fortsätter karriären i division 3-klubben Brottby SK. Jawo berättar Fotbollskanalen att han nu satsar på sin civila karriär.

– Det är en barndomskompis till mig som är tränare där. Jag håller på att fasa in mig i arbetslivet och det passade bra med familjen. Jag vill spela fotboll för att det är skoj och kan man kombinera det med att få hur en eventuell tränarkarriär kan se. Det är en bra nivå att börja på och förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin. Det är ett bra steg in och sedan får man ta det därifrån, säger han till sajten.

Han medger att det var ett tufft beslut att ta.

– Det var ju vemodigt i början när man skulle börja jobba. Man funderade på massa saker. Sedan fick jag den här chansen med arbete och kunna vara spelande tränare. Då tänkte jag att antingen kan jag fortsätta spela något år till på elitnivå och inte få chansen och då kände jag att det här var mer spännande.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com