Foto: Bildbyrån

KLART: 16-årige Kristoffer Olsson till Arsenal

Publicerad: 2011-07-16 13:40 Utlandsproffs


Det har varit på gång en längre tid. Men nu har IFK Norrköping 16-årige mittfältstalang Kristoffer Olsson skrivit på för Arsenal. Kontraktet sträcker sig över fyra år. "Känns jättebra", säger han.

Fotbolltransfers.com rapporterade redan i början av november att Kristoffer Olsson fick chansen att visa upp sig för Arsenal och att han därefter varit tillbaka i London för fler provspel.

Nu har IFK Norrköping och Arsenal efter en längre tids förhandlingar kommit överens. Likaså spelare med sin nya arbetsgivare. Kontraktet sträcker sig fram till 2015.

– I början ska jag tillhöra deras U18-lag, jag ska spela med dem i deras Premier League. Det känns jättebra, det känns bättre än vad jag trodde det skulle göra. De har varit intresserade länge och jag kände att man får kanske bara en chans med Arsenal, säger han till Sportbladet.

– De sa att jag är en Arsenal-spelare med mitt passningsspel, min teknik och min första touch. De är ju såna spelare de har i A-laget med Nasri och Fabregas, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com