Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Buya Turay vill stanna i Djurgården: "Ge mig ett livstidskontrakt"

Publicerad: 2019-04-16 17:22 Allsvenskan

Mohamed Buya Turay är just nu inlånad och har haft en succéstart i Djurgården. Nu vill stjärnan stanna permanent.

Djurgårdens IF lånade Mohamed Buya Turay från belgiska Sint-Truidense VV i vintras. Avtalet sträcker sig över hela säsongen.

Den 23-årige anfallaren har haft en strålande start på sin sejour i Djurgården och har gjort mål i samtliga tre inledande omgångar i ligan.

Nu berättar Buya Turay för Fotbollskanalen att han vill ha en permanent övergång.

– Jag sa till Bosse: "Ge mig ett livstidskontrakt. Jag vill stanna i Djurgården för evigt, så ge mig ett livstidskontrakt". Jag vill visa kärlek för klubben, att jag finns här för klubben. Det var därför jag kysste klubbmärket, säger Buya Turay till sajten.

Sportchefen Bosse Andersson bemöter stjärnans uttalande.

– Han trivs här men sen brukar inte det innebära att man alltid kommer överens. Det är en svår ekvation att få ihop, att erbjuda ett livstidskontrakt. Det blir tufft. Men det är fina ord, säger han till Fotbollskanalen.

Djurgården kommenterar möjligheterna att behålla Buya Turay bortom den här säsongen.

– Vi hade diskussioner med både AFC och Dalkurd men då var en övergång helt omöjlig. Sen blev han Sint-Truidens dyraste transfer någonsin när han köptes av dem och man ska komma ihåg att det var i augusti förra året. Hela det här projektet handlar om att få i gång Buya och att han inte trivdes i Belgien. Det var viktigt för honom att komma till en miljö där han trivs och till en klubb som kan ge förtroende. Själva tanken med affären är att han ska göra en väldigt bra säsong hos oss som kan öppna upp andra möjligheter för honom, och de möjligheterna tror jag inte är varken Djurgården eller Sint-Truiden, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com