Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgårdens sportchef: "Buya Turay ska vara hos oss hela säsongen"

Publicerad: 2019-04-16 15:27 Allsvenskan

Bosse Andersson var övertygad om att anfallaren skulle leverera i Djurgården och räknar med Mohamed Buya Turay hela säsongen.

Djurgårdens IF värvade Mohamed Buya Turay, 23, inför den här säsongen. Anfallaren har fått en flygande start.

Buya Turay har gjort mål i samtliga tre inledande omgångar av Allsvenskan. Sportchefen Bosse Andersson berättar för fotbolldirekt.se att han var säker på succé.

– Buya ledde allsvenska skytteligan när han blev såld från Dalkurd 9 augusti förra året. Vi hade Tino (Kadewere) som blev såld när han ledde skytteligan i fjol och det är klart att vi gärna fått in honom (Buya) ännu tidigare. Vi hade försökt tidigare också och hade etablerat en god kontakt, säger Andersson till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Det är klart att hela grejen i diskussionerna i vintras var att han skulle komma till Djurgården för hela säsongen. Han visste mycket om klubben, han ville hit. Och vi var väldigt komfortabla med att han skulle komma att göra mål för oss. Om han fortsätter enligt plan så kommer han vara med och slåss i toppen av allsvenska skytteligan. Gör han det så kommer Djurgården också få många poäng. Det är klart att det hänger ihop.

Buya Turay är inlånad från belgiska Sint-Truidense VV över hela säsongen. Djurgården är dock inte rädda att hans succé leder till en sommarförsäljning.

– När det är fönster öppna så kan det hända saker. Så kan det alltid bli. Men vår planering oavsett om han gjort mål i de här tre matcherna, eller om han inte gjort ett enda, den hade varit densamma. Han ska vara hos oss hela säsongen, säger Bosse Andersson till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com