Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Officiellt: AIK värvar Kolbeinn Sigthorsson

Publicerad: 2019-03-31 20:21 Allsvenskan

Den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson, 29, har skrivit på för svenska mästarna AIK.

AIK bekräftar nu på sin officiella hemsida att Kolbeinn Sigthorsson är klar för klubben.

Den isländske anfallaren kommer senast från franska Nantes och har signerat ett kontrakt över 2021.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK. Jag kommer från en tuffare period i min karriär, men min motivation är på allra högsta nivå för att komma tillbaka i absolut toppform, säger 29-åringen till hemsidan och fortsätter: 

– AIK har presenterat en både kort- och långsiktig plan som verkligen motiverar mig och jag ser fram emot att komma igång med träningen för att vara redo för de sportsliga utmaningar som ligger framför mig och laget under året.

Sigthorsson har gjort 23 mål på 48 landskamper för Island.

– Att Kolbeinn skrivit på för AIK Fotboll är ett mycket gott betyg åt många saker som är grundläggande om vi ska fortsätta utvecklas som klubb. Vårt medicinska team håller absolut toppklass, vår arena håller absolut toppklass, vår hemmapublik håller absolut toppklass. Med det konstaterat blev presentationen av vår idé om hur vi vill utveckla spelare och spelet avgörande för Kolbeinn när han sökte en ny verksamhet, säger sportchefen Björn Wesström till hemsidan.

– För att utveckla AIK Fotboll behöver vi vara redo att använda tajming och tålamod som rekryteringsverktyg. Ibland uppstår ett unikt tillfällen där en spelare som inte borde vara möjlig för oss av något skäl blivit det. Där och då behöver vi kunna slå till och presentera en idé för just den spelaren som gör att han väljer just oss, uppsidan är att AIK potentiellt rekryterat en spelare som tar utvecklingen av klubben framåt i en takt som inte varit möjligt annars. Vi är mycket stolta och glada över att ha Kolbeinn i AIK Fotboll och ser fram emot att med ett stenhårt arbete och ett stort tålamod få honom tillbaka till den nivå som han dokumenterat besitter, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com