Foto: Bildbyrån

Chiellini jämför Kean med Balotelli och Trezeguet

Publicerad: 2019-03-31 12:23 Italien

Giorgio Chiellini menar att den unge anfallaren Moise Kean liknar Mario Balotelli och tidigare Juventus-anfallaren David Trezeguet.

Juventus-anfallarens Moise Keans succé fortsätter. I lördagens möte med Empoli stod 19-åringen för matchens enda mål efter att ha blivit inbytt.

Nu hyllas han av lagkamraten och mittbacken Giorgio Chiellini, 34.

– Kean är mer fysisk än (Mario) Balotelli. Hans mål mot Empoli var i (David) Trezeguet-stil. Mario kanske har ett större öga för mål, men Kean skjuter bättre från distans och attackerar ytor mer, säger han enligt Football Italia.

– Han måste bara fortsätta med det han gör den här säsongen, jobba hårt och se till att han är redo. Det finns få tränare som kan hjälpa med hans utveckling som Massimiliano Allegri.

Tränaren varnar Kean för att inte slå av på tempot.

– Det är rätt att ha ambitioner när du tränar med Juventus och är omgiven av mästare. Skillnaden på den här nivån är mentaliteten och han behöver vara professionell över tid, vara redo att arbeta och bli bättre varje dag, säger Allegri enligt Goal.com och fortsätter:

– Han har egenskaperna och kvaliteterna för att bli en stor spelare, men det hade många andra som tappade bort sig själva genom åren.

Samtidigt skriver Calciomercato.com att Juventus vill förlänga Chiellinis kontrakt som sträcker sig till sommaren 2020.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com