Foto: Marcelo del Pozo/Bildbyrån

Ny målshow av Messi - hyllades av motståndarfansen: "Kommer inte ihåg att det hänt mig förut"

Publicerad: 2019-03-18 02:36 Spanien

SEVILLA. Lionel Messi briljerade på nytt i kväll. Efter sitt hattrick borta mot Real Betis hyllades han av hela arenan.

Barcelona tog ett rejält kliv mot ligatiteln på söndagskvällen. Fotbolltransfers.com var på plats när Lionel Messi hade stor show borta mot Real Betis på Benito Villamarín Stadium.

Matchen slutade 1-4 och argentinaren gjorde ett nytt hattrick. När Messi satte spiken i kistan med en läcker chip ställde sig hemmapubliken och applåderade.

– Sanningen är att jag inte kommer ihåg (att det hänt mig förut). Jag är tacksam för responsen från fansen. Varje gång vi kommer till den här arenan behandlar de oss väldigt bra. Är väldigt tacksam och glad över segern, som var väldigt viktig, säger Messi efter matchen.

– Fantastiska mål, men framför allt var det viktiga att få de tre poängen. Det var en väldigt bra möjlighet att öka avståndet, vi kände till Atletico Madrids resultat (förlust) och vi kunde inte misslyckas, fortsätter stjärnan.

Barcelona leder nu ligan med hela tio poäng före Atletico Madrid. Tränaren Ernesto Valverde var mycket nöjd med sin fixstjärna.

– Vi är mycket lyckligt lottade över att vi lever under tiden Messi spelar sin fotboll. I kväll har vi sett hur publiken reagerar när Messi är på planen. Även om han fick dem att lida i kväll visar reaktionen (Betis-fansens hyllningar) hur de njuter av att se honom spela, säger han.

Den spanska storklubben har chansen på trippeln. De är redan i final i Copa del Rey och ställs mot Manchester United i Champions League kvartsfinal nästa månad.

– Alla kan tro vad de vill, men just nu försöker vi vinna varje match, först ligan, sedan cupen och vi får se gällande Champions League. Men just nu har vi inga titlar, och i ligan finns det 30 poäng kvar att kämpa om, vi måste fortsätta pusha, avslutar Valverde.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com