Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Janne Andersson: "Hade varit roligt att testa en helt annan miljö"

Publicerad: 2019-03-16 13:31 Övriga Sverige

Sveriges förbundskapten Janne Andersson medger att han har en ambition att jobba utomlands innan han går i pension.

Janne Andersson har gjort stor succé som svensk förbundskapten. Höjdpunkten hittills är kvartsfinalplatsen i VM i Ryssland i somras.

Förbundet förlängde därefter hans kontrakt över VM 2022 i Qatar. Andersson räknar med att stanna så länge, men har sedan ambitioner att testa något nytt.

– Till 2022 för det är så långt avtalet sträcker sig. Sen ser jag självklart inget stopp där heller. Jag trivs fantastiskt bra och känner, som det är nu, en enorm hunger. Jag känner mycket för att jobba vidare och följa en ny generation spelare för vi kommer förr eller senare ha en generationsväxling. Det är ganska tydligt, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Men någon gång i framtiden, innan man slutar sitt yrkesliv, hade det varit roligt att testa en helt annan miljö, en annan kultur att jobba i. Få åka iväg några stycken som känner varandra väl och jobbar bra som ett team; ta sig an något helt annat. Det hade varit roligt. Men det kan vara hur långt fram som helst egentligen. Men någonstans finns det en tanke kring det.

Andersson syftar på ett uppdrag utomlands.

– Ja, då pratar vi utomlands. Göra något helt annat, säger han till Sportbladet.

Han kan tänka sig ett annat landslag eller en klubb i en annan liga.

– Det kan vara vad som helst. Just få testa sättet att jobba. Jag tror att vi, ett svenskt gäng tillsammans, skulle kunna göra det väldigt bra. Jag tycker att vi är väldigt långt fram med vårt teamwork. När jag är färdig med det här skulle det vara kul att få testa, säger Andersson till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com