Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Concha om nya karriärsvalet: "Varit lite mätt på fotbollen"

Publicerad: 2019-03-04 20:28 Övriga Sverige

Inför den gångna säsongen lämnade han Östers IF och har sedan dess varit borta från fotbollen. I dag är Matias Concha hemmahörande på Marbella.

Den 38-årige Matias Concha har hunnit med en hel den inom fotbollsbranschen. 2014 la han skorna på hyllan efter flera år i Tyskland och SM-guld med såväl Djurgårdens IF som Malmö FF.

Därefter provade han på livet som agent, sportchef och tv-expert. Men nuförtiden ägnar sig Concha åt något helt annat. I dag är han fastighetsmäklare på Marbella.

Och där finns en del pengar att håva in, berättar han i en intervju med Kvällsposten.

– Ja, det finns det. Men du måste vara bra på det. De som inte är bra på det blir inte långvariga. Och de som inte blir långvariga tjänar inte så mycket pengar på det. Jag har ett intresse i fastigheter sen tidigare så detta känns superkul.

Concha medger att det finns en viss saknad efter fotbollen.

– Jag kan sakna saker runtomkring. Åka på träningsläger, omklädningsrummet, umgänget. Jag kan sakna att vinna matcher också. Men just spelmomentet, det som sker under de 90 minuterna, de saknar jag inte lika mycket. Där är jag klar, säger han till Kvällsposten och fortsätter:

– Jag har varit lite mätt på fotbollen. Under kort tid hade jag avverkat ganska mycket. Spelare, sportchef, tv, en sväng som agent. Det är rätt mycket som man går igenom så jag kände att jag behövde en paus.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com