FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK-talangen Linus Mattsson aktuell för Heerenveen

Publicerad: 2019-02-25 18:00 Allsvenskan

AIK:s pojklandslagsspelare Linus Mattsson testade nyligen med holländska klubben Heerenveen. "De vill ha tillbaka mig igen", säger talangen till Fotbolltransfers.com.

Den offensiva mittfältaren, som tillhör AIK, har tidigare tränat med engelska Huddersfield och spanska Espanyol.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att pojklandslagsspelaren Linus Mattsson, 15, nyligen besökte holländska klubben Heerenveen för ett nytt provspel.

Han var där mellan 11 och 15 februari. Det blev både träning och match med U17-laget. Heerenveen gillade vad de såg.

– Det gick väldigt bra, så bra att de vill ha tillbaka mig i april. Jag fick köra tre träningar och spela en match. Matchen vann vi med 3-0, jag var nära att göra flera mål, men fick nöja mig med en bra insats, säger Mattsson till Fotbolltransfers.com.

Hur känns det att Heerenveen vill att du åker ner igen?

– Det är väldigt kul, det var en rolig erfarenhet att vara där. Aldrig spelat i Holland innan. Det var lärorikt och kul. Annorlunda stil, en mer direkt fotboll som jag gillar. Jag blev glad när de ville ha ner mig igen. Får åka dit igen och visa mitt bästa. 

I dagsläget är det oklart var Linus Mattsson spelar sin fotboll 2019.

– Det jag vill 2019 är att spela seniorfotboll, men om Heerenveen erbjuder mig en plats där nere så skulle jag vara intresserad av det också. Det vore en stor erfarenhet och det är internationell fotboll, säger 15-åringen till Fotbolltransfers.com.

– Jag kommer veta mer om vad som händer inom några veckor, fortsätter Mattsson.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com