Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Officiellt: Simon Strand klar för IF Elfsborg

Publicerad: 2019-02-25 17:02 Allsvenskan


IF Elfsborg håller just nu en presskonferens. Där presenteras ytterbacken Simon Strand.

Dalkurd FF meddelar på sin officiella hemsida att ytterbacken Simon Strand lämnar för IF Elfsborg.

– Vi fick in ett bud som vi inte kunde tacka nej till och det fanns ett önskemål och en vilja från spelaren att ta den här chansen. Simon har varit otroligt lojal under sin tid hos oss och alltid gett hundra, både på och utanför planen, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till hemsidan.

– Vi har varit väldigt nöjda med honom och vi är glada över att han får möjligheten att fortsatt spela i Allsvenskan. Vi tackar Simon oerhört mycket för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom all lycka i framtiden, fortsätter han.

Elfsborg håller just nu en presskonferens där 25-åringen presenteras. Strand, som skrivit på för tre år, förklarar sitt val.

– En väldigt fin förening som alltid varit jobbiga att möta både i ung ålder och när jag mött laget i allsvenskan. Jag har pratat en del med Jimmy Thelin och IF Elfsborg känns intressant och helt rätt för mig, säger han till klubbens officiella hemsida.

Managern Jimmy Thelin är nöjd med värvningen.

– En ytterback som kan spela på båda kanter. En väldigt intensitets- och duellstark spelare som tar stort defensivt ansvar men samtidigt kan bibehålla sin kraft framåt. Simon kommer att förstärka konkurrensen och kvaliteten i vår trupp, säger han.

 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com