Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Thorbjörnsson och Alexandersson till Dalkurd FF

Publicerad: 2019-02-25 16:36 Superettan

Markus Thorbjörnsson lämnade Kalmar FF i samband med att kontraktet löpte ut i höstas. Nu har han skrivit på för Dalkurd FF. Även Simon Alexandersson ansluter.

Dalkurd FF lånade Markus Thorbjörnsson från Kalmar FF under hösten förra säsongen.

Nu meddelar Dalkurd på sin officiella hemsida att Thorbjörnsson återvänder till klubben. Mittbacken ansluter som bosman.

– Det känns bra att vara tillbaks. Jag var här en kort period ifjol och trivdes fantastiskt bra med spelargruppen, ledarstaben och våra fans som stöttade oss väldigt mycket under den korta period som jag var här, säger Thorbjörnsson till hemsidan och fortsätter:

– Det är fler grejer. Jag och min familj är i en situation där vi väntar tillökning om några veckor. Jag har haft lite intressen från utlandet som har varit bra ekonomiskt, men i slutändan har vi valt tryggheten och att bo kvar i Sverige. Det har varit mest naturligt ur en social aspekt. Sen trivdes jag som sagt väldigt bra i Dalkurd. Även om det är en del spelare som har lämnat så är väldigt många kvar. Så det känns jättekul att vara här.

Kontraktet med Superettanklubben sträcker sig över 2019.

I dagarna stod det också klart att anfallaren Simon Alexandersson lånas in från norska Kristiansund BK med en köpoption.

– Det känns jättekul att vara här, det är jättespännande. Jag är en hårt arbetande anfallare som alltid jobbar för laget, är duktig i straffområdet och har gjort ganska mycket mål i Superettan, säger han till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com