Foto: Bildbyrån

Officiellt: Peter Nymann klar för Djurgårdens IF

Publicerad: 2011-07-08 18:13 Allsvenskan

Djurgårdens IF bekräftar nu att Peter Nymann är klar för klubben. Den 28-årige högerspelaren har skrivit på över säsongen 2013. "Känns som en spännande klubb", säger dansken.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att landslagsmeriterade dansken Peter Nymann skrivit på för klubben. Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

– Det är en mycket bra fotbollsspelare, och han har egenskaper som passar för den fotboll som jag vill att vi ska spela. Hans fungerar bäst på högersidan, back eller mittfältare, men kan även spela till vänster om det skulle behövas, säger Magnus Pehrsson.

– Hans spetsegenskaper är passningsspelet, snabbheten och förmågan att slå bra inlägg. Fysiken är också mycket bra och han är väldigt löpvillig. Dessutom får vi in nyttig erfarenhet i laget, fortsätter han.

28-åringen som kan spela både som högerback och högermittfältare är mycket glad över sin flytt från danska Esbjerg till DIF.

– Jag ser verkligen fram emot det, jag har spelat i Superligan i Danmark väldigt länge och kände att det var läge med ett miljöombyte och jag tror att det här är ett bra steg för min egen fotbollsutveckling, säger han och fortsätter:

– Så när Djurgården hörde av sig så var det ett enkelt beslut. Jag gillar verkligen Stockholm och Djurgården känns som en spännande klubb. Magnus har presenterat ett bra upplägg och jag ser fram emot att hjälpa Djurgården uppåt i tabellen.

Peter Nymann ansluter som bosman.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com