Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Mikael Boman får lite speltid - talar ut om framtiden

Publicerad: 2019-02-12 15:57 Utlandsproffs

IFK Göteborgs tidigare anfallare Mikael Boman har det jobbigt i Randers, men ser ändå ut att stanna i Danmark.

Mikael Boman, 30, lämnade IFK Göteborg efter säsongen 2017. Han tillhör numera danska Randers.

Men anfallaren får inte regelbunden speltid i sin nya klubb. Nu talar han ut om sin situation i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det är klart att man vill spela matcherna, men det är tuff konkurerens. Jag kan inte säga så mycket när laget går så bra som det gör. För mig är det bara att träna på bra och ta de minuterna jag får. Jag kan inte gå till tränaren och kräva att jag ska spela när laget går så här bra, säger han till sajten.

Bomans kontrakt sträcker sig fram till årsskiftet och just nu funderar han inte på en flytt.

– Mitt fokus är att vara kvar här. Jag har kontrakt ett år till och förösker jobba stenhårt för att komma in och få mer speltid. Jag har även min tjej som är gravid med vårt andra barn, så det är mycket med att tänka på det. Jag försöker att vara här och nu så mycket som möjligt och göra det bästa av det här. Jag försöker att träna hårt och komma närmare startelvan, säger han till Fotbollskanalen.

Om möjligheten att återvända till IFK Göteborg skulle uppstå är det dock av intresse för Boman.

– Ja, det är klart. Göteborg är inte min hemstad, då jag är från Kungsbacka, men jag tycker väldigt mycket om klubben och skulle den möjligheten komma upp, så skulle inte jag säga nej rakt upp och ner till det, men som klubben är nu har de kanske valt en väg som inte passar mitt spel jättebra. Det är mycket "possession-spel" och sådär. De har även satsat väldigt mycket på yngre killar och när mitt kontrakt går ut är jag 31 år. Samtidigt vet man aldrig. Det är klart att det hade varit kul, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com