Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Asbaghi om Barny: "Är övertygade om att det inte kommer påverka honom"

Publicerad: 2019-02-08 17:37 Allsvenskan

Junes Barny och GAIS gick skilda vägar på grund av ramadan. Men IFK Göteborg ser det inte som något problem.

I går kunde GT berätta att Junes Barny, 29, fastar strikt under ramadan och att det inte gick hem hos GAIS tränare Bosko Orovic. Av den anledningen gick parterna skilda vägar i somras.

Barny är nu via Hammarby IF i IFK Göteborg. Mittfältarens nye tränare Poya Asbaghi berättar nu för GT att han inte ser fastan som något problem.

– Han har fastat under ramadan under hela sin aktiva karriär och han har ändå tagit sig till den här nivån och gjort bra ifrån sig. Nu är vi är vi övertygade om att det inte kommer att påverka honom på det sättet. Det är fortfarande så att han kommer att kunna sköta sin uppladdning till bortamatcherna vi har då och vi har räknat ut att det inte påverkar så många matcher på ett helt år, säger han till GT.

I år är ramadan mellan 5 maj och 4 juni. Då kommer Blåvitt spela mot lag som IFK Norrköping, Hammarby, BK Häcken och Malmö FF.

– Junes har tidigare visat att han har kunnat prestera på minst lika bra nivå när han fastat, säger Asbaghi till GT.

Bosko Orovic i GAIS tycker tvärtom.

– Det får stå för Gais. Den diskussionen vi haft och utvärderingen vi gjort... jag har tidigare varit i en klubb med fem-sex muslimer som troget följt ramadan och det har inte varit något större problem, säger IFK-tränaren till GT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com