Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Ken Sema: "Jag vill bli en storstjärna"

Publicerad: 2019-02-07 16:44 Utlandsproffs


Den svenske landslagsmannen Ken Sema berättar om sin första tid i Premier League och sina stora ambitioner.

Ken Sema, 25, lämnade Östersunds FK och Allsvenskan för Watford och Premier League i somar.

I en intervju med Sportbladet berättar landslagsyttern om hur han tänkte innnan han tog beslutet att skriva på för Watford.

– I början var det tyst, sen kom lite Belgien och Holland. Någonstans tänkte jag att jag var förbi den åldern, den typiska flytten till Holland några år och sen vidare. Jag har inte kommit till åren, men jag är i en bra ålder för att ta ett bra steg. När det här väl kom på tapeten så tänkte jag “perfekt - det är rätt steg för mig och en utmaning. Du har en liten väg du ska gå, en önskeväg och du vill nå de största klubbarna, säger Sema till tidningen och fortsätter:

– Jag vill vara topp, jag vill bli en storstjärna. Om jag blir det är en annan sak, men jag har drömmar och man måste drömma. Det är inget som är för stort, det är inte det. Om någon hade sagt till mig när jag var 18 år och blev ratad av Norrköping att jag 2018 skulle ha gjort det som jag har gjort nu så hade jag sagt “nu är du snäll, tack”. Men nu när jag sitter här, ingenting är omöjligt! Jag har jobbat väldigt hårt och offrat mycket vilket jag kommer fortsätta med för att nå högre mål och göra mig själv och min familj ännu mer stolta.

25-åringen har fått hyfsat med speltid i Watford, men är inte nöjd. Sema vill vara helt ordinarie.

– Det är en stor flytt, men man vill alltid spela. Man har trots allt ett ego och det känns lugnt när man har bytt klubb, var du än hamnar så är det fotboll du ska spela. Kan du spela fotboll så löser det sig. Det är en boll, det är två lag och lite linjer. Man kan inte göra en flytt och tänka “shit, det kommer ta tid, jag kommer inte få spela på ett tag”. Du kan inte gå till en klubb och inte tro på dig själv. De har värvat mig för att de har sett något de gillar, jag är här för att spela. Det är nu resan börjar och jag förtjänar att vara här, säger han till Sportbladet.

Ken Sema har kontrakt till sommaren 2023 och har så här långt gjort ett mål och två assist på 13 matcher i Premier League.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com