Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgården om Badji, Ajdarevic och Eriksson

Publicerad: 2019-02-06 20:49 Allsvenskan

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson uttalar sig om försäljningen av Aliou Badji, samt ryktena om Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson.

I dag blev det officiellt att anfallaren Aliou Badji, 21, lämnar Djurgårdens IF för att fortsätta karriären i österrikiska Rapid Wien.

Enligt uppgifter får DIF omkring 20 miljoner kronor med en vidareförsäljningsklausul på 25 procent. Nu uttalar sig sportchefen Bosse Andersson för Fotbollskanalen om försäljningen.

– Vi får betalt direkt, vilket inte alltid är vanligt med europeiska klubbar, samtidigt som vi har en stor del om Badji skulle gå vidare. Rapid Wien har sålt spelare vidare tidigare, så det var en samlad bedömning. Vi är glada över att Badji är glad och över ytterligare en fantastisk spelarförsäljning. Det är en spelare som kom till Djurgården och nu går vidare till en europeisk klubb. Det hade kunnat vara större utfall, men det blev sportsligt och den biten, säger sportchefen till sajten.

Delar av intäkterna från affären kan komma att spenderas på nyförvärv.

– Vi har en ganska klar bild (av vad Djurgården vill förstärka). Det får vi återkomma till, men det är spelare med offensiva kvaliteter. Vi är trygga med målvaktssituationen och med backlinjen, så kanske någon till spelare som är offensiv.

Astrit Ajdarevic, 28, och Magnus Eriksson, 28, uppges vara aktuella för Djurgården. När han får frågan om han har planer på att ringa upp spelarna svarar han:

– Jag tror inte att jag behöver ringa dem. Det mest troliga är nog att både Magnus och Astrit ringer mig när jag nu sålt Badji, säger han till Fotbollskanalen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com