Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Officiellt: Aliou Badji klar för Rapid Wien

Publicerad: 2019-02-06 17:02 Allsvenskan

Aliou Badji, 21, lämnar Djurgårdens IF och Allsvenskan. Anfallaren fortsätter karriären i Österrike och Rapid Wien.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att anfallaren Aliou Badji lämnar för Rapid Wien.

– Jag är troligt glad och tacksam över att Djurgården nu har gett mig chansen att spela för Rapid Wien. Det har varit en fantastisk tid i Djurgården. Jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket under min tid här och jag har hela tiden burit den blårandiga tröjan med stolthet. Jag tar med mig många fina minnen och jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar för de här åren. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för Djurgården igen längre fram i min karriär, säger han till hemsidan.

Sportchefen Bosse Andersson berättar om försäljningsprocessen.

– Både vi och Badji har planerat för att han skulle gå i det här transferfönstret eftersom det har funnits ett så stort intresse. Vi har haft några alternativ som hade varit bättre ekonomiskt men Badji har hellre velat spela i Europa för att få en bra sportslig plan i hans utveckling. Det är något vi har stor respekt för, oavsett det ekonomiska utfallet. Så det här är ändå en fantastisk affär för Djurgården på många sätt, inte minst beträffande vidareförsäljning och likviditet, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Vi får ytterligare en spelare som kommer hit och utvecklas för att sedan gå vidare, vilket ger oss väldigt bra betalt och stärker förtroendet för att Djurgården är en bra utvecklingsmiljö för spelare som vill ut i Europa. Men det är också en viktig affär som stärker vår relation till Casa Sports i Senegal. För två år sedan kom Badji hit och då fanns det större klubbar som var intresserade men han valde Djurgården. Så vi är självklart stolta över den här affären som samtidigt ger oss utrymme att fortsätta utveckla Djurgården på lång sikt och skapar nya möjligheter framöver.

Aliou Badji gjorde totalt elva mål och tre assist på 48 allsvenska matcher för Djurgården.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com