Foto: Bildbyrån

Pierre Bengtsson om framtiden: "Man måste alltid utvärdera"

Publicerad: 2019-02-06 15:34 Utlandsproffs

FC Köpenhamns svenske försvarare Pierre Bengtsson talar ut om sin situation och framtiden.

Pierre Bengtsson lämnade tyska Mainz och återvände till FC Köpenhamn sommaren 2017.

Den 30-årige vänsterbacken får dock sparsamt med speltid i den danska storklubben. Och FCK ser inte ut att göra förändringar efter en stark höst.

– Ståle (Solbakken, managern) har sagt att vi inte startar från noll. När man leder ligan så får man en trygghet med de som spelar. Det ska mycket till om vi ska byta spelare på olika positioner, säger Bengtsson till Nerikes Allehanda.

Bengtsson, som har kontrakt till sommaren 2022, kommer dock vara redo när han väl får chansen.

– Livet är enklare och framförallt roligare när man får spela. Det är tufft mentalt när man inte får spela och det handlar om att vara redo och hålla sig i så bra form som möjligt, säger han till Nerikes Allehanda.

Vänsterbacken utesluter dock inte en flytt om speltiden fortsätter vara begränsad.

– Jag har tre år kvar i sommar. Men det är klart, man måste alltid utvärdera. Om jag inte har spelat i vår så måste man väga vart jag står och var klubben står. Men jag trivs med klubben och laget och har en bra tillvaro, säger Bengtsson till Nerikes Allehanda.

30-åringen öppnar för ett nytt äventyr den dagen han lämnar FCK.

– Jag tycker att det skulle vara kul att ha ett sista äventyr. Testa USA eller Australien. Det skulle vara spännande om man hamnar i det läget, säger Bengtsson till Nerikes Allehanda.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com