Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Officiellt: De Brito och Zé Vitor till Hammarby IF

Publicerad: 2019-02-03 13:19 Allsvenskan

Hammarby meddelar på sin hemsida att brassarna har anlänt till träningslägret. Parterna är överens om de personliga villkoren.

Vänsterbacken Jean Carlos De Brito, 24, och anfallaren Zé Vitor, 21, är på plats i Belek där Hammarby IF förbereder sig inför den allsvenska säsongen 2019.

Den brasilianska duon kommer närmast från spel i CA Tubarao, och har kommit överens om de personliga villkoren. Det som återstår är läkarundersökningarna.

– När det gäller Jean är vi överens om ett treårsavtal, och där är det bara pappersarbetet som återstår. Vi har sett honom på plats i Tubarao där han tog över som vänsterback efter att Neto lämnade. Han kan även spela central mittfältare och till vänster på mittfältet. Det är alltså en mångsidig spelare med en mycket fin vänsterfot, som är lugn och fin med bollen och har bra fart. Vår bedömning är att han är längre fram i sin utveckling än vad Neto var när han anlände till oss, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

Tanken är att Zé Vitor inleder sin sejour i Sverige hos samarbetsklubben IK Frej Täby.

– Zé Vitor har vi också scoutat på plats och vi gillar hans egenskaper, ett råämne sett till hans styrka i spelet och rörelsemönster som forward. Vi ser honom mer som en framtidsspelare, och han kommer eventuellt att starta upp i IK Frej, men den planen kan ändras. I hans fall har vi en option på att köpa loss honom.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com