Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Junes Barny: "Därför valde jag IFK Göteborg framför Hammarby"

Publicerad: 2019-02-01 21:02 Allsvenskan

Junes Barny tackade nej till en förlängning med Hammarby. Istället fortsätter karriären i IFK Göteborg. Nu förklarar mittfältaren.

IFK Göteborg presenterade Junes Barny, 29, i går kväll. Han ansluter som bosman från Hammarby IF.

Nu berättar mittfältaren för Fotbollskanalen varför han bytte klubb inom Allsvenskan.

– Det kändes som det rätta alternativet för mig i min karriär just nu. Det är en storklubb med en fantastisk historia, säger Barny till sajten och fortsätter:  

– Förra året tog lite hårt på klubben, det märker man ju. Men när jag pratade med Poya (Asbaghi) märkte jag att det finns en revanschlusta och klubben vill göra det bättre än vad de gjorde det förra året. Förra året var de inte bättre än vad tabellen visade, men klubben har mycket högre ambitioner än så. Jag såg en revanschlusta och det är en utmaning i sig.

Barny tackade nej till en förlängning med Hammarby.

– Jag hade en kort men fantastisk tid i Hammarby. Men jag var ute efter en stor roll. Nu var jag i Hammarby i sex månader och det var lite in och ut. Av 13 matcher gjorde jag hälften från start och från att ha kommit från superettan är det klart godkänt, men jag var ute efter en större roll och det kunde Poya och IFK erbjuda mig, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com