Foto: Bildbyrån

Thomas Isherwood: "Därför valde jag Östersund"

Publicerad: 2019-01-29 17:34 Allsvenskan

Hammarby och IFK Göteborg jagade Thomas Isherwood. Nu förklarar mittbacken varför det blev Östersund.

Thomas Isherwood, 21, bröt nyligen sitt kontrakt med engelska Bradford City. Den lovande mittbacken skrev nyligen på för Östersunds FK.

Den tidigare Bayern München-talangen nobbade därmed konkurrenterna Hammarby IF och IFK Göteborg. Isherwood förklarar nu sitt val.

– De visade verkligen att de ville ha mig och jag fick en bra känsla. Det känns som att det är ett bra steg för mig att ta i min utveckling. Jag har varit utomlands i tre och ett halvt år och nu kommer jag tillbaka till svensk fotboll, som känns som en bra miljö, säger 21-åringen till Östersunds-Posten.

Isherwood berättar vem den bäste spelaren han någonsin spelat med är.

– Jag skulle säga att Franck Ribéry är den bästa, mest kompletta fotbollsspelaren. Men en väldigt bra karaktär och väldigt bra medspelare som alltid hjälper sina lagkamrater är Mats Hummels. Han är verkligen en topperson, säger han till ÖP.

Det var i somras mittbacken lämnade Bayern München för England. Men det blev en kort sejour i League One.

– Jag kände att jag verkligen ville komma tillbaka till svensk fotboll. Östersund har en bra röd tråd och tror väldigt mycket på vad de vill göra. Det känns som en bra klubb att utvecklas i och redan nu har jag sett hur proffsigt det är. Trots att det är en liten stad tror jag att det är en av de mest proffsiga klubbarna i allsvenskan, säger Isherwood, som följt allsvenskan nära sedan ett och ett halvt år tillbaka, säger Isherwood till ÖP.

– Det var då som mina lagkamrater från P98-landslaget började ta steget upp till allsvenskan och jag vill alltid följa mina kompisar. Min pappa är från England, så jag har följt Östersund lite extra tack vare att det funnits en koppling med engelska tränare. Jag har fastnat för hur Östersund är som klubb, fortsätter han.

Isherwoods kontrakt med ÖFK sträcker sig över säsongen 2022.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com