Foto: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån

Officiellt: Nikola Asceric klar för GAIS

Publicerad: 2019-01-24 12:15 Superettan

GAIS har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om den meriterade serbiske anfallaren Nikola Asceric - som ansluter från saudiska Al-Qaisumah FC.

GAIS meddelar på sin officiella hemsida att Nikola Asceric, 27, är klar för klubben. Den serbiske anfallaren har signerat ett tvåårskontrakt med Superettanklubben.

– Nikola blev i unga år värvad av en agent som på senare år tyvärr inte lyckats hjälpa honom till rätt klubbar och miljöer. När Nikola gick som bäst i serbiska ligan fanns det många anbud på bordet men det är ju enkelt att konstatera att de två senaste säsongerna inte varit optimala för honom med korta perioder i ett antal klubbar i olika länder. Men han har kvaliteter som bör räcka en bra bit i Superettan och kan vi få honom att prestera som han gjorde i Serbien så kommer han att bli viktig kugge i laget, säger tränaren Bosko Orovic.

– Han var med oss och testade under förra veckan och det är en ovanligt rörlig spelare med tanke på hur lång han är. Han är en bra target och kommer att vara en trygg uppspelspunkt, han har fin blick för spelet och sätter ofta medspelare i bra lägen och han jobbar hårt i spelet utan boll. Med tanke på att han saknar matchtempo så behöver han nog ett par veckor för att komma ikapp, men sedan ska det bli spännande att se vad han kan uträtta på planen, fortsätter han.

Asceric har bland annat spelat i länder som Japan, Malta, Serbien, Albanien, Grekland och Saudiarabien.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com