Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Officiellt: Kalmar FF värvar Chidiebere Nwakali

Publicerad: 2019-01-22 13:09 Allsvenskan

Den allsvenska klubben Kalmar FF har gjort klart med en mittfältare Chidiebere Nwakali, som har ett förflutet i Manchester City.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att mittfältaren Chidiebere Nwakali, 22, är klar för klubben.

Nigerianen har ett förflutet i Manchester City, men kommer närmast från polska Rakow Czestochowa. Kontraktet sträcker sig över fyra år.

– Det känns väldigt bra att allt är klart. Magnus Pehrsson och Thomas Andersson-Borstam har visat intresse för mig under en längre tid och det har varit en viktig del till varför jag valde Kalmar. Det har funnits intresse från Norge, Grekland och även Sverige men föreningen har verkligen varit angelägna om att få hit mig, säger Nwakali till hemsidan. 

– Det har känts genom hela processen och det var helt avgörande för mig. Nu ser jag fram emot att träffa mina nya lagkamrater och börja det hårda jobbet inför säsongsstarten, fortsätter 22-åringen.

Nwakali beskriver sig själv som en box-till-box-spelare. Han är nöjd över att ansluta på ett långt kontrakt.

– Det är viktigaste för mig är att komma till en förening där jag kan växa och utvecklas som fotbollsspelare. Jag har varit utlånad vid ett flertal tillfällen de senaste åren och det var inget alternativ för mig ännu en gång. Kalmar känns som ett väldigt bra val för mig och jag känner att de kommer kunna utveckla mig vidare till en bättre fotbollsspelare. Jag är fortfarande en ung spelare och det viktigaste för mig nu för att kunna utvecklas till att bli ännu bättre är att få kontinuerligt med speltid, säger han.

Sportchefen Thomas Andersson Borstam är glad.

– Chidiebere är en spelare som vi följt under en längre tid. Han hämtades som 18-åring till Manchester City och har de senaste åren varit utlånad till olika klubbar med bland annat spel i Norge, där han gjort det väldigt bra. Det är en spelare med fina kvalitéer i sitt passningsspel. Han har även ett bra skott och är en duktig bollvinnare. Det ska bli väldigt spännande att se honom i den rödvita tröjan, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com