Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

"Skulle bli den största affären i Djurgårdens historia - men Badji tackade nej"

Publicerad: 2019-01-14 10:54 Allsvenskan

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att en försäljning av Aliou Badji till Kina gått i stöpet.

Djurgårdens IF skriver på sin officiella hemsida att Aliou Badji varit högaktuell för en flytt till kinesiska Hebai China Fortune. Men den 21-årige anfallaren har tackat nej till möjligheten.

– Det har varit mycket spekulationer och rykten om Badji och vi har jobbar med det under en längre tid. Det har funnits några konkreta diskussioner kring en övergång, framför allt i Frankrike. Men sedan  en tid tillbaka har vi även haft en dialog med kinesiska klubben Hebai China Fortune i Superligan där vi har diskuterat en övergång som skulle bli den största i Djurgårdens historia genom tiderna, säger Bosse Andersson till hemsidan.

– Sedan Badji kom hem har han fått ta del av förutsättningarna han får i den klubben men valt att tacka nej. Vi hade förhoppningar om att Badji skulle välja det men vi respekterar hans beslut och det innebär att vi idag inte diskuterar någon övergång med andra klubbar. Så vi planerar för att Badji spelar med oss under 2019, fortsätter sportchefen.

UPPDATERING 12.00: Aliou Badji förklarar för SportExpressen varför han tackade nej till en flytt till Kina.

– Det var mycket pengar för både mig och klubben. Jag pratade med Bosse Andersson, han ville att jag skulle acceptera budet, men jag vill inte till Kina just nu. Jag är 21 år gammal och det är för tidigt att gå dit. Självklart är ekonomin en viktig faktor, vi fotbollsspelare behöver försörja oss, och jag hjälper min familj hemma i Senegal. Men det måste ske på rätt sätt. Det är svårt att tacka nej till så stora pengar, säger han till tidningen.

– Jag vill spela i Europa, fortsätta att utvecklas och etablera mig på landslagsnivå. Jag vill bli Afrikas bästa spelare. Det är inte rätt tillfälle att flytta till Kina, fortsätter anfallaren.

Enligt tidningen erbjöd Hebai China Fortune hela 50 miljoner kronor för att köpa Badji. Spelaren själv skulle givetvis få en väldigt hög lön. 21-åringen medger att Bosse Andersson inte var nöjd.

– Han blev lite besviken och arg. Bosse ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina. Självklart vill jag bli den största transfern i Djurgården, men jag vill inte att det ska bli just på det här sättet, säger Badji till SportExpressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com