Foto: DIF Fotboll

Officiellt: Djurgårdens IF lånar Mohamed Buya Turay

Publicerad: 2019-01-09 21:00 Allsvenskan

Mohamed Buya Turay lämnar Belgien efter en halv säsong. Anfallaren lånas ut till allsvenska Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF bekräftar att anfallaren Mohamed Buya Turay, 23, ansluter från belgiska Sint-Truidense. Han lånas in över 2019.

– Jag är så glad över att få spela för Djurgården. Jag har varit i kontakt med DIF tidigare och det är en klubb som jag alltid har velat spela för. Så för mig känns det som att komma hem och det blir också som en nystart på min karriär, säger anfallaren till klubbens hemsida.

– Jag känner inte så många i laget som finns nu, men jag känner många som har spelat för Djurgården. Till exempel Omar Colley eller Sam Johnsson som är anfallare precis som jag. Men jag är nog lite snabbare än honom, haha, fortsätter Buya.

Sportchefen Bosse Andersson är mycket nöjd med värvningen av Buya Turay.

– Vi har haft en dialog med Saint-Trudien under en viss tid och fört diskussioner under en längre tid om att låna Buya Turay under 2019. Det är klart att Buya är en väldigt duktig fotbollsspelare. En målfarlig, löpvillig och snabb forward som har näsa för att göra mål och som gjort ett stort avtryck i AFC och i Dalkurd där han ledde skytteligan när han lämnade och gick för stora pengar till Belgien. Han gjorde mål i sin första match där nere men harvhaft lite problem med att anpassa sig. Nu längtar han hem och vill komma tillbaka till Allsvenskan och i synnerhet Djurgården, säger han.

– För oss är det en väldigt bra lösning. Vi får ett lån för hela säsongen men samtidigt finns det alltid en risk att en spelare som gör det bra kan lämna när transferfönstren är öppna. Men vår plan är att han ska spela i Djurgården under hela säsongen som kommer, fortsätter Andersson.

Värvningen är extra viktig eftersom Aliou Badji kan försvinna i vinter.

– Oavsett hur det blir för Badji så är det skönt att vi har en spelare som är klar att ansluta till truppen under de här villkoren redan i januari. Det är viktigt både för Buya och för oss där även Sint-Trudiense förtjänar cred för en god samarbetsvilja att få den här uppgörelsen till stånd, säger sportchefen.

 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com