Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Linnér tror att Olsson lämnar AIK: "Överjävligt bra"

Publicerad: 2019-01-05 19:09 Allsvenskan

Oscar Linnér talar ut om intresset och huruvida det blir fortsatt spel i AIK. Målvakten kommenterar även mittfältaren Kristoffer Olssons framtid.

Oscar Linnér, 21, var en nyckelspelare i det AIK som blev svenska mästare den gångna säsongen. Målvakten noterades för 21 matcher och släppte endast in nio mål.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Linnér att en del klubbar har visat intresse, men att det lutar åt att han blir kvar.

– Man har väl fått några att ta ställning till. Sådana här grejer som man har fått frågor om hur man ställer sig till det här. Men för att man ska vilja lämna det man har i AIK och Stockholm så ska det ligga något riktigt bra framför en och det kanske det inte har gjort, säger han till sajten.

Det är flera alternativ som inte lockar Linnér.

– Vischan i Turkiet. Att gå och harva i något mittenlag i Belgien känns extremt ointressant så länge vi har en bra verksamhet i AIK. Då är jag hellre kvar i Stockholm och mår bra och utvecklas där, och är med och ser till så att AIK kan nå nya framgångar. Mittenlag i Holland hade jag inte heller velat gå till. Det är inte för att jag är för bra för ett sådant lag utan mer för att verksamheten i AIK är så stimulerande att det känns som att vara där känns bättre än att vara i en sådan typ av klubb.

Mittfältaren Kristoffer Olsson, 23, har varit en av AIK:s mest framträdande spelare, och Linnér tror att han har gjort sitt i klubben.

– Ja, jag tror det. Jag tycker att ”Koffe” har varit så överjävligt bra så jag tror att han kommer att försvinna. Det är min spontana gissning. För det känns som att han besitter så enorma kvaliteter att det finns lag som kommer kunna betala stora summor för att få över honom. Men om det inte blir så då blir jag glad, för då har vi en jäkligt bra spelare. Men jag tror att han försvinner, säger han till Fotbollskanalen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com