Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Kristoffer Olsson: "Just nu har jag ett antal stora karriärsbeslut att fatta"

Publicerad: 2019-01-02 18:18 Allsvenskan

Svenska Fotbollförbundet bekräftar att Kristoffer Olsson och Kerim Mrabti tackar nej till januariturnén. Duon väntas göra klart med nya klubbar.

I morgon reser det svenska landslaget till Qatar för sin årliga januariturné. Nu meddelar förbundskaptenen Janne Andersson att Kristoffer Olsson och Kerim Mrabti lämnat sena återbud.

– Det är såklart tråkigt att Kerim och Kristoffer valt att lämna återbud. Samtidigt har jag stor respekt för att vi är i en del av säsongen där saker sker snabbt. Av den anledningen tog vi höjd med att ta ut 26 spelare redan från början, säger Andersson till SvFF:s hemsida.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Olsson tagit beslutet eftersom han närmar sig en flytt från AIK. Något han själv antyder nu.

– Jag är mycket ödmjuk inför att jag blivit uttagen men med respekt för landslagsverksamheten tackar jag nej denna gång. För mig är det viktigt att vara fokuserad i den miljö jag är i, just nu har jag ett antal stora karriärsbeslut att fatta och det gör jag bäst på hemmaplan med familjen, säger Olsson till SvFF:s hemsida.

Mrabti i sin tur är klubblös då hans kontrakt med Djurgårdens IF löpt ut, och han väntas flytta utomlands.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com