Samuel Aziz till vänster.
Foto: Bildbyrån

Samuel Aziz lämnar HIF: "Klubbar har hört av sig"

Publicerad: 2011-06-28 14:05 Allsvenskan

Mittfältaren Samuel Aziz och Helsingborgs IF har kommit överens om att riva kontraktet. 19-åringen berättar för fotbolltransfers.com att klubbar redan har hört av sig.

Samuel Aziz hade kontrakt till sommaren 2012, med option på ytterligare ett år. Men parterna har enats om att gå skilda vägar.

19-åringen har bara fått göra två inhopp i Helsingborg de tre senaste säsongerna. Han ingick även i ett utlåningsavtal mellan Helsingborgs och Ängelholm, men hann inte spela något för Superettanklubben.

- Aziz har stannat upp i sin utveckling och konkurrensen i HIF är tuff. Han behöver miljöombyte för att komma vidare i sin utveckling. Vi hoppas att han hittar en klubb där han ges möjligheten till det, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Till fotbolltransfers.com berättar Samuel Aziz att han räknar med att göra klart med en ny klubb ganska snart.

- Jag vill gärna få en nytändning. Min utveckling har stannat och jag är därför glad att jag går vidare. Det är några klubbar som har hört av sig, men det är inget som är officiellt. Jag kommer att tillhöra en klubb inom en snar framtid, säger Samuel Aziz till fotbolltransfers.com.

- Det låter bra på pappret att tillhöra Helsingborg, men så bra är det inte. Jag känner att möjligheten att utvecklas inte har varit den bästa. Men jag är inte främmande för att återvända. Jag gillar fansen här jättemycket. Men just nu måste jag tänka på mitt eget bästa, fortsätter han.

Aziz medger att det är Allsvenskan eller Superettan det rör sig om. Vilka klubbar han varit i kontakt med vill han inte avslöja. Men Ängelholms FF är inte en av dem.

- Nej, har inte pratat med dem.

Även Abdulrahman Khalili kan lämna Helsingborgs IF. Hans kontrakt går ut senare i veckan.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com