Foto: Linnea Rheborg/Bildbyrån

Officiellt: Jonas Olsson lämnar Djurgården

Publicerad: 2018-12-20 15:53 Allsvenskan

Det har länge spekulerats om det. Men nu står det klart att mittbacken Jonas Olsson inte blir kvar i Djurgården.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att backveteranen Jonas Olsson, 35, lämnar klubben efter två säsonger. Karriären verkar också vara över.

– Det tror jag väl, jag har sagt att jag inte ska ta något beslut innan årsskiftet. Jag tror att när man precis avslutat en säsong så är du så uppe i den och den säsongen vi haft, framför allt på hösten, har varit en besvikelse, så vill jag inte att det ska färga mitt beslut, säger Olsson till DIF TV.

– Med allra största säkerhet så gjorde jag min sista fotbollsmatch mot Sirius hemma, men som sagt vill jag låta det sjunka in lite, vill inte ta något förhastat beslut, fortsätter mittbacken.

Jonas Olsson sammanfattar sina två säsonger i Allsvenskan med Djurgården på ett positivt sätt.

– Det var fantastiskt skulle jag säga, det är en väldigt inkluderande klubb, man känner sig väldigt välkommen i klubben. Det gjorde jag från dag ett, av både spelare och supportrar och man känner egentligen i hela Stockholm, när man är ute och går på gatan att folk bryr sig väldigt mycket om fotboll, måna om att man ska trivas. På det sättet har det varit fantastiskt, säger han och fortsätter:

– Sportsligt tycker jag också att det varit bra, även ifall det varit upp och ner, den hösten vi gjorde hade vi velat göra bättre, samtidigt är det en del grejer som ingen kan ta ifrån oss som vi uppnått de här två åren som föreningen inte gjort tidigare på ganska länge då, en cuptitel, en Europaplats och ett par derbyvinster. På det sättet känner jag att alla spelare den här upplagan kan hålla huvudet högt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com