Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Officiellt: IFK Göteborg värvar Giannis Anestis

Publicerad: 2018-11-26 17:03 Allsvenskan

En ny målvakt har varit en prioritet. Nu har IFK Göteborg gjort klart med greken Giannis Anestis.

IFK Göteborg meddelar på sin officiella hemsida att Giannis Anestis, 27, är klar för klubben. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2020.

Den grekiske målvakten, som tidigare varit uttagen i landslaget, ansluter som bosman. Han var senast i israeliska Hapoel Beer Sheva.

– Både Olle Sultan och Stefan Remnér har varit på plats i Aten och genomfört ett par träningspass med Giannis. Dessutom har vi fått goda referenser av Jakob Johansson, som spelat med honom i ett flertal säsonger, säger IFK:s sportchef Jonas Olsson till hemsidan,

– Han har varit här på en snabbvisit och bland genomgått läkarundersökning och tittat på Kamratgården. Sedan ansluter Giannis till truppen i början av januari, fortsätter han.

Giannis Anestis ser fram emot spel i Allsvenskan.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget. Jag vet att det är en klubb med en fin historia, med exempelvis segrar i Uefacupen och många inhemska titlar. Det är en stor klubb och förhoppningsvis kan vi vinna fler titlar framöver. Jag tar med mina erfarenheter och hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com