Foto: Vincent Michel/Bildbyrån

Karl-Johan Johnsson: "Jag hade gärna velat lämna nu i somras"

Publicerad: 2018-11-19 10:35 Utlandsproffs

Den svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson hymlar inte om att han gärna tar nästa steg i karriären.

Den tidigare HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson har imponerat i franska Guingamp. Trots har landslagsmannen haft svårt att flytta till en större klubb.

– Så är det. Jag hade gärna velat lämna nu i somras. Jag tyckte dock inte att det fanns något riktigt, säger Johnson i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Johnsson bekräftar dock att han hade några alternativ.

– Det var någon La Liga-nykomling som ploppade upp, men jag kände att jag ville ta ett steg i rätt riktning för mig. Jag känner att jag är bekväm i klubben nu, de vet var de har mig och jag vet var jag har dem. Familjen trivs bra, och då sade vi att det var bättre att vi stannar ett år och försöker göra det så bra som möjligt och förhoppningsvis kunna lämna i nästa sommarfönster, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Målvakten betonar att det ska mycket till för att han ska flytta i januari. Men när det väl blir en övergång vet Johnsson vad han vill ha.

– Jag hade gärna testat på att spela i Europa League eller något sådant, en lite större klubb som ligger i toppen av tabellen. Det kan även vara en mindre liga. Men man vill spela så högt som möjligt också. Drömmen är England eller Tyskland, men jag stänger inga dörrar för att gå till en större klubb i Frankrike. Nu vet jag hur ligan fungerar där med arenor och allt. Men jag vet att man oftast inte har så mycket att välja på, så jag fantiserar inte så mycket, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com