Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Safari om Rosenberg: "Ju mer jag tjatade desto mer osäker blev han"

Publicerad: 2018-11-09 12:11 Allsvenskan

Malmös försvarare Behrang Safari är mycket nöjd över att lagkamraten Markus Rosenberg förlängt sitt kontrakt.

Behrang Safari, 34, har tidigare uttryckt att han tror att Markus Rosenberg, 36, förlänger sin karriär.

Och i dag kom beskedet. Rosenberg har skrivit nytt kontrakt med Malmö FF över 2019. Safari är glad över att hans tjat lönat sig.

– När man delar rum blir det att man hamnar i många diskussioner om allt mellan himmel och helvete. Förlängningen har kommit på tapeten flera gånger. Där har det varit allt från ”det känns bra, jag tror jag fortsätter”, till ”inte en chans”, säger Safari till klubbens officiella hemsida.

–  Men jag märkte det ganska fort. Att ju mer jag tjatade desto mer osäker blev han. Sen handlade det mycket om att boosta hans ego. Jag har berättat för honom många gånger att han är Allsvenskans bästa spelare, haha, fortsätter backen.

Safari betonar hur viktig Rosenberg är för MFF.

– Det är ett stort beslut att ta som man inte vill ångra. Vi har en karriär. När den är slut så är det slut. Det finns inte mycket rum för comeback. Och han har väl känt att han har mer att ge. Jag och många andra tycker att det är lite för tidigt för honom att sluta. Han är viktig för laget och klubben. Det är en stor ikon, säger han och fortsätter:

– Både på och utanför plan är det en kille som tar plats. När han pratar lyssnar alla. Även om hans löpmeter inte är lika många varje match, så gör det stor skillnad bara han är på planen. Det är en stor ledare och det är en egenskap som inte vem som helst har. Hans betydelse 2019 kommer vara minst lika stor som de andra åren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com