Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

AC Mestre värvar Daniel Stensson: "Alltid varit en barndomsdröm”

Publicerad: 2018-01-30 16:58 Utlandsproffs

Brommapojkarnas lovande mittfältare Daniel Stensson, 20, lämnar för spel i Italien. Han är klar för Serie C-klubben AC Mestre.

I fjol var han utlånad till Assyriska FF i Norrettan. Daniel Stensson startade 24 av 26 matcher. Nu har kontraktet med IF Brommapojkarna löpt ut.

Den 20-årige centrala mittfältaren har nu skrivit på för italienska Serie C-klubben AC Mestre. Något klubben bekräftar på sin officiella hemsida.

– Jag har precis skrivit på. Jag ska givetvis försöka slå mig in i startelvan, säger Stensson till Fotbolltransfers.com.

Vad vet du om Mestre?

– Inte mycket faktiskt. Min agent Niklas Ek har partners i Italien som har skickat videos på mig och Mestre gillade vad de såg. De bjöd ner mig och tittade på mig. De gillade vad de såg och jag gillade tränaren och hur han såg på fotboll och mig. Sättet han vill spela på tilltalar mig. Det känns bra och spännande.

Stensson ser fram emot flytten till Italien och ett första äventyr som utlandsproffs.

– Det har alltid varit en barndomsdröm att bli utlandsproffs, jag är väldigt taggad. Jag ska bara köra mitt race, det ska bli riktigt roligt, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag förespråkar alltid en possessionfotboll med bra tempo. Min mamma är halvitalienska så jag har alltid haft en connection till Italien. Vi har alltid spelat turneringar i Italien i ungdomsåren och italienska lag har alltid varit bra. Det var alltid England eller Italien jag ville till när jag var liten.

Mestre ligger just nu på tionde plats i den italienska tredjeligan. Stenssons kontrakt sträcker sig till sommaren 2019.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com