Thierry Henry, numera i New York Red Bulls.
Foto: Bildbyrån

Thierry Henry: "Fabregas står inför ett svårt beslut"

Publicerad: 2010-07-18 19:13 England

För tre år sedan satt Thierry Henry i precis samma sits som Cesc Fabregas nu gör, och han är inte avundsjuk på det beslut som Arsenals 23-årige mittfältare står inför.

Den franske anfallaren Thierry Henry, som nyligen skrivit på för Hasse Backes New York Red Bulls, bestämde sig för tre år sedan att lämna Arsenal till förmån för Barcelona.

Henry som spelade tillsammans med Cesc Fabregas i Arsenal under fyra år menar alltså att den unge spanjoren står inför ett svårt val.

- Det är svårt eftersom killen är från Barcelona. Jag skulle inte vilja vara i hans sits, det är en sak som är säker, ska Henry ha sagt till Radio Five’s Sportweek.

Ingen har väl undgått karusellen med Fabregas och Barcelona. Nyligen lade Barcelona ett bud som uppges vara det sista på Cesc, efter att ha fått flertalet bud nekade från Arsenal.

Med tanke på alla rykten om den 23-årige stjärnan har Arsenals coach Arséne Wenger uttalat sig om att spekulationerna om Arsenals kapten måste få ett slut. Wenger menar att bara för att en klubb visar intresse för en spelare, betyder det inte att han ska lämna.

Henry är Arsenal-supporter efter den tiden han haft i klubben. Henry är närapå helgonförklarad i Londonklubben efter att på åtta säsonger i de rödvita dräkterna lyckats göra mäktiga 226 mål på 370 matcher.

Kärleken mellan Henry och Arsenal-fansen är ömsesidig och det lär inte bli sämre efter hans senaste uttalande om Fabregas, där han visserligen garderar sig lite för Barca-fansen också.

- Men jag som Arsenal-fan tycker att han (Fabregas) ska stanna i Arsenal, men jag skulle förstå om han valde att återvända hem till Barcelona, säger Henry enligt ESPNSoccernet.

Henry som hunnit bli 32 år gammal ska alltså kommande säsong spela i amerikanska MLS i framtiden. Men han tillägger snabbt att han gärna, efter hans spelarkarriär vill återvända till Emirates Stadium i London på något annat sätt.

- Vad jag ska göra när jag lägger av? Det vet jag inte, men jag vill komma tillbaka till Arsenal, det är en sak som är säker. Jag har bara kommit hit (NY Red Bulls) för att vinna ännu en titel, enligt ESPNSoccernet.

Henry tillägger också att han ska tänka på i vilken roll han skulle ha i Arsenal i framtiden, men oavsett vad så vill han återvända om det så skulle vara som vattenbärare, eftersom han älskar klubben så mycket.

Niklas Nygren