Foto: Bildbyrån

Officiellt: Eddie Hernandez klar för BK Häcken

Publicerad: 2012-01-03 15:50 Allsvenskan

BK Häcken bekräftar nu värvningen av honduriske landslagsanfallaren Eddie Hernandez. Sportchefen Sonny Karlsson bekräftar också att man visat intresse för flera allsvenska anfallare.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att den eftertraktade honduriske talangen Eddie Hernandez är klar för klubben. 

– Eddie har vi följt på håll en tid och imponerats av det vi sett och hört. Han är väldigt rytmisk för sin storlek och orädd i sin spelstil och rankas som en av Honduras mest lovande spelare, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Häcken lånar Eddie Hernandez från Platense fram till 31 juli. Därefter har den allsvenska klubben en köpoption.

– Det är egentligen exakt samma upplägg som vi hade med John Chibuike, säger Karlsson.

20-åringen är lagkapten i U21-landslaget och har gjort 14 mål på 27 matcher för klubblaget den här säsongen. Han är främst tilltänkt som anfallare. Men konkurrensen är hård.

– Vi känner en stor trygghet i både Dioh Williams och Majeed Waris, vars skada nu inte var så allvarlig som vi först trodde. Vi vet också att Andreas Drugge mycket väl kan spela toppforward vilket gör att vi har en bra besättning på anfallssidan. Med Eddie får vi ytterligare alternativ vilket naturligtvis känns väldigt bra, säger sportchefen.

Vidare bekräftar Sonny Karlsson att Häcken tidigare visat intresse för andra anfallare som Ricardo Santos, Joe Sise och Sebastian Andersson.

– Det stämmer att vi visat intresse för en del spelare. De tre du nämner är några, men det har också funnits fler, säger han till klubbens hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com