Foto: Bildbyrån/Jörgen Jarnberger

Tobias Linderoth om framtiden: "Det ringer klubbar emellanåt"

Publicerad: 2021-12-08 19:42 Superettan

Tobias Linderoth har lett Skövde AIK till Superettan. Den förre mittfältaren medger att det funnits intresse från andra klubbar, men utgår ifrån att han blir kvar kommande säsong.

Tobias Linderoth, 42, ledde Skövde AIK till en andraplats i Ettan Södra. Efter seger i kvalet mot Akropolis står det klart att klubben spelar i Superettan 2022.

Det blir första gången någonsin som klubben spelar i Superettan i dess nuvarande form. Linderoth har tidigare haft flera olika uppdrag i IF Elfsborg, som han även representerade som spelare.

– Vi har byggt vidare på det och har jobbat hårt under hela året, vilket har gett resultat. Vi har fått ihop ett riktigt bra gäng som har jobbat för varandra. Det är inte den äldsta truppen, utan spelare som fortfarande kan utvecklas och ta kliv vidare. Jag tror även att det finns mycket mer att utveckla, både spelare för spelare, men även för laget och klubben, säger Linderoth till Fotbollskanalen.

Den forne mittfältaren har ett kontrakt som sträcker sig över 2022. Samtidigt medger han att andra klubbar hör av sig.

Det är klart att det ringer klubbar emellanåt.

– Det blir det väl, det är så branschen fungerar. Det är klart att det ringer klubbar emellanåt. Det är det man får fundera på i det här jobbet, men jag trivs väldigt bra i Skövde AIK, så det är inte så mycket jag tänker på just nu, säger han till Fotbollskanalen.

42-åringen, som bland annat representerade Everton, Galatasary och FC Köpenhamn under spelarkarriären, menar samtidigt att han utgår ifrån att han blir kvar och ser fram emot att leda laget i Superettan kommande säsong.

– Jag har kontrakt över 2022, så det är så det är. Jag har ett avtal och det förhåller jag mig till, säger han till Fotbollskanalen.

Jonathan Aronsson Fält