Foto: Bildbyrån

Medlemmarnas beslut - IFK Göteborg köper tillbaka Kamratgården

Publicerad: 2021-11-25 20:22 Allsvenskan

IFK Göteborg köper tillbaka anläggningen Kamratgården. Det står klart efter ett extrainsatt årsmöte under torsdagskvällen där medlemmar röstade i frågan.

I december 2015 sålde IFK Göteborg sin anläggning Kamratgården för att bättra på klubbens ekonomi. Tidigare i år meddelade klubben att man ville köpa tillbaka densamma.

Under tordagskvällen hölls ett extra årsmöte där medlemmarna röstade i frågan. Resultatet, enhälligt för, innebär att klubben ska köpa tillbaka Kamratgården.

– Ett historiskt beslut. Nu ska vi jobba vidare med detta och gå i mål med de praktiska delarna. Inom kort, när allt det formella är på plats, är Kamratgården vår på riktigt igen. Det känns fantastiskt, säger Håkan Mild till klubbens hemsida.

Klubbens ordförande Richard Berkling meddelade under kvällen att köpet kommer att gå igenom den 1 december i år, enligt Göteborgs-Posten.

 Det är rätt sak att göra strukturellt och ekonomiskt.

– Vi skulle inte ha lagt fram det om vi inte hade sett att det här är rätt sak att göra. Det är absolut känslomässigt, en jätteglädje, men det är inte därför vi tar beslutet. Det är rätt sak att göra strukturellt och ekonomiskt. Även tajmingen är rätt, säger Berkling till GP.

Jonathan Aronsson Fält