Foto: Anthony Dibon/Bildbyrån

Miccoli och Benzema dömda till fängelse

Publicerad: 2021-11-24 15:25 Spanien

Fabrizio Miccoli döms till tre år och sex månaders fängelse för utpressning. Även Karim Benzema döms till villkorligt fängelse för medhjälp till utpressning.

Karim Benzema, 33, har under det senaste året varit en av världens allra bästa spelare för sitt Real Madrid.

Samtidigt har fransmannen vid sidan av planen länge dragits med rättsliga problem och idag dömdes han till villkorligt fängelse.

Det var under 2015 som Mathieu Valbuena blev utsatt för utpressningsförsök efter en läckt sexvideo och Benzema anses skyldig till medhjälp.

Utöver domen på ett års villkorligt fängelse ska Benzema betala 750 tusen kronor i böter.

Gleb Garanich/Bildbyrån

Men det var inte den enda anfallaren som under onsdagen dömdes till fängelse. Den tidigare Serie A-anfallaren Fabrizio Miccoli dömdes nämligen också under dagen.

Den tidigare Palermo- och Juventus-spelaren döms till tre år och sex månaders fängelse för utpressning genom maffiametoder, enligt Sky Sport Italia.

42-åringen ska ha tagit hjälpt av sin vän Mauro Lauricella, son till maffiabossen Antonino Calderone för att få tillbaka en skuld på 12 000 euro, ungefär 122 000 kronor.

Miccoli överklagade domen, men har enligt Sky Sport Italia nekats och högsta domstolen har bekräftat den tidigare anfallarens straff för utpressning.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com