Foto: Bildbyrån

Kulusevski om säsongsstarten: "Jag har spelat för lite"

Publicerad: 2021-11-08 20:26 Italien

Efter tränarbytet till Massimiliano Allegri har speltiden blivit knapp för Dejan Kulusevski. Nu uttalar han sig om situationen i den italienska storklubben.

Dejan Kulusevski, 21, har fått en tuff start under nya tränaren Massimiliano Allegri, 54, i Juventus.

Samtidigt har den offensiva mittfältaren en nyckelroll i det svenska landslaget, där han även spelat som anfallare i Janne Anderssons 4-4-2.

Till följd av den bristande speltiden har svensken kopplats ihop med en flytt. Bland annat har Kulusevskis tidigare klubb Atalanta uppgetts visa intresse.

Bildbyrån

– Jag kan inte sitta här och prata om rykten. Det de skriver får stå för sig självt. Jag är professionell och går ut varje dag för att bli bättre. Sen får vi se om det stämmer eller inte, det får vi se då, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Samtidigt medger svensken att han knappast är tillfreds med sin situation i den italienska storklubben, dit han flyttade inför fjolårssäsongen.

Jag ser det som en bra utmaning.

– Det är klart att det inte var det här jag tänkte mig när säsongen började. Men jag måste alltid vara beredd på utmaningar som kommer i min väg. Laget har inte spelat bra och jag har spelat för lite. Jag försöker få spela mer så att jag kan utvecklas och hjälpa laget. Men jag ser det som en bra utmaning. Det är så här det ska vara i livet. Det ska inte alltid vara lätt, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Jonathan Aronsson Fält