Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Piqué: "Jag kommer inte avsluta karriären som avbytare"

Publicerad: 2021-10-24 15:00 Spanien

Gerard Piqué betonar att han lägger skorna på hyllan när han inte längre platsen. Barcelonas mittback saknar samtidigt Lionel Messi på och utanför planen.

Den tidigare spanske landslagsbacken Gerard Piqué, 34, har vunnit allt som går att vinna med Barcelona.

Profilen är numera äldst i truppen. Piqué berättar att han aldrig kommer bli en börda för klubben i hans hjärta, utan kommer sluta när han inte längre platsar i startelvan.

– Häromdagen såg jag att jag är den äldsta spelaren som gjort ett europeiskt mål för Barcelona och det fick mig att bli ledsen. Jag hade föredragit att inte ha gjort mål, men sedan såg jag att jag var den försvararen tillsammans med Roberto Carlos som gjort flest mål i tävlingen (Champions League) och det fick mig att må mycket bättre, säger 34-åringen till El Pais och fortsätter:

När jag ser att jag inte spelar en lika stor roll som jag brukade, det är då jag lämnar.

– Jag känner mig dock inte gammal. När jag ser att jag inte spelar en lika stor roll som jag brukade, det är då jag lämnar. Jag kommer att avsluta i Barcelona, det är säkert. Det jag inte accepterar är att avsluta karriären som avbytare. Nå, om det är tre månader kvar av säsongen och jag måste vara på bänken är det okej. Vad jag dock inte vill göra är att sitta på bänken i ett helt år.

Piqué tappade sin mångårige lagkamrat Lionel Messi, 34, i somras. Argentinaren tillhör numera Paris Saint-Germain och är oerhört saknad i Barcelona.

– Man föreställde sig aldrig att han skulle kunna lämna. Självklart är det svårt när historiens bästa spelare lämnar, säger mittbacken och fortsätter:

Messi gjorde allt. Du måste hitta många spelare som ger dig vad bara en spelare gav dig tidigare.

Albert Gea/Bildbyrån

– Real Madrid hade också en svår period när de inte kunde göra mål efter att Cristiano Ronaldo lämnade. Vi hade Messi i många år, nu måste vi hitta nya spelare för att ta oss framåt. Problemet är att Messi gav dig allt. Messi gjorde allt. Du måste hitta många spelare som ger dig vad bara en spelare gav dig tidigare.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com