Foto: Bildbyrån

Liverpool uppges jaga Robert Lewandowski

Publicerad: 2021-09-16 09:28 Övriga Europa

Robert Lewandowski har tidigare öppnat för en ny utmaning. Det kan bli en återförening med Jürgen Klopp i Liverpool, enligt uppgifter.

Den polske världsstjärnan Robert Lewandowski, 33, pushade för en flytt i somras, men tvingades kvar i Bayern München, enligt tidigare uppgifter.

Skyttekungen har kontrakt till sommaren 2023. Den tyska giganten kan komma att sälja Lewandowski efter säsongen, för att undvika ett bosmanfall.

Paris Saint-Germain, Manchester City och Real Madrid är några av klubbarna det ryktats om gällande nästa destination för 33-åringen.

Nu rapporterar Fichajes.net att Liverpool är en av de mest intresserade klubbarna inför nästa säsong. Jürgen Klopp vill gärna återförenas med stjärnan.

Klopp, som tidigare haft Lewandowski i Borussia Dortmund, är på jakt efter en ny "nia" med större rörlighet och målfarlighet än Roberto Firmino.

Craig Brough/Bildbyrån

Firmino har länge varit en favorit för Klopp, men brasilianaren har haft svårt att hitta tillbaka till sin tidigare storform.

Enligt tyska Bild och Kicker har Lewandowski bett om att få lämna Bayern nästa sommar för att anta en ny utmaning i en annan liga.

Lewandowski lockas av möjligheten att spela för Liverpool med tanke på att laet ständigt slåss om titlar och det faktum att Klopp finns där, skriver Fichajes.net.

David Lind
david@fotbolltransfers.com