Malmö FF:s besvikelse - föll tungt i premiären

Allsvenskan

Allsvenskan - 2021-09-15 kl 11:13

Artikelbild

För första gången på sex år spelar Malmö FF i Champions Leagues gruppspel. Premiären mot Juventus vill de dock glömma snabbt. Det italienska storlaget gjorde processen kort och vann med 3–0.

På förhand pratades det om att det var ett perfekt tillfälle för Malmö FF att ställas mot Juventus. Deras svaga start i Serie A med ett kryss och två förluster hör inte till det vanliga.

Malmö FF inledde också matchen piggt och stod upp bra mot Juventus. Vid ställningen 0–0 hade också Sören Rieks ett bra läge att ge hemmalaget ledningen. Men danskens volley seglade över Wojciech Szczęsny i Juventus mål.

Istället för hemmaledning skulle gästerna ta ledningen. Efter 23 minuters spel hittade Rodrigo Bentancur fram till Alex Sandro som nickade in ledningsmålet för Juventus.

Därefter stod MFF emot bra och det såg länge ut som att de skulle gå till halvtidsvilan med ett måls underläge. Men så blev det inte.

I den 45:e minuten var Lasse Nielsen olycklig när han rev ner Alvaro Morata i eget straffområde. Domaren pekade på straffpunkten och Paulo Dybala utökade Juventus ledning till 2–0. Men det var inte slut där.

Mardrömsminuterna avgjorde
Bara minuten därefter rann Morata igenom på nytt och lyfte in 3–0 till förhandsfavoriterna. Därmed gick MFF in till halvtidvilan med ett tremålsunderläge, riktiga mardrömsminuter för hemmalaget.

Den andra halvleken blev något bättre från Malmös sida. De spelade framför allt bättre defensivt, samtidigt hade de svårt att skapa något framåt.

Överlag blev den andra halvleken relativt avslagen från båda lagen och det blev inga fler mål. När domaren satte visselpipan i munnen för sista gången visade resultattavlan 3–0 i Juventus favör vilket också blev slutresultatet.

I nästa omgång av Grupp H i Champions League väntar Zenit St. Petersburg på bortaplan för Malmö FF. Den matchen spelas onsdag 29 september klockan 18:45.