Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Tuchel talar ut om Koundé och Werner

Publicerad: 2021-09-11 00:33 England

Thomas Tuchel medger att Chelsea försökte värva Jules Koundé under sommaren och tror att Timo Werner kan spela ihop med Romelu Lukaku.

Sevilla har tidigare bekräftat att Chelsea ville ha Jules Koundé, 22, men att deras bud var för lågt.

Chelseas tyske manager Thomas Tuchel medger nu också att den franske landslagsbacken var aktuell och gläds över värvningen av mittfältaren Saúl Ñíguez, 26.

– Det var tydligt att vi försökte med Koundé och Saul och det var väldigt, väldigt sent men det var ett väldigt, väldigt smidigt transferfönster eftersom jag hade full koncentration på träning och i mitt lag, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

Pool/Bildbyrån

– I slutändan var det möjligt att få in Saul i gruppen, vilket var en nyckelposition för oss att ha fler alternativ och att inte lägga all press på de tre killarnas axlar. Så det finns mycket konkurrens nu och det är mitt jobb att vara en bra moderator.

Den senaste tiden har Chelseas anfallare Timo Werner, 25, ryktats bort på grund av värvningen av Romelu Lukaku, 28.

Bayern München har pekats ut som en möjlig destination för den tyske landslagsanfallaren. Men Tuchel menar att Werner och Lukaku kan spela ihop.

– Jag är säker på att vi kommer att hitta matcher och lösningar där vi spelar med båda. Vi har redan gjort det och Timo och Romelu kan passa bra ihop. Timo älskar att spela runt en referenspunkt längst fram och Romelu är helt klart vår referenspunkt där framme som en lång och fysisk spelare, säger han enligt Daily Mirror.

Matt Dunham/Bildbyrån

– Det viktigaste är att han hittar sin rytm, självförtroende, glädje, gör sin poäng och tar sig in i laget, fortsätter Tuchel.

David Lind
david@fotbolltransfers.com