Foto: Bildbyrån

Veljko Birmančević: "Jag är nöjd med klubben, laget, och staden"

Publicerad: 2021-07-17 11:22 Allsvenskan

Veljko Birmančević kom till Malmö FF inför säsongen men har ännu inte lyckats ta en ordinarie plats. Nu uttalar han sig om första tiden i MFF.

Veljko Birmančević, 23, har hittills gjort tre mål och en assist på sex starter och tre inhopp för Malmö FF i Allsvenskan.

Den serbiska yttern har inte lyckats ta en helt ordinarie plats, men han är ändå nöjd med första tiden. 

Jag är nöjd med klubben, laget, och staden är förstås också fin.

–  Jag kan säga att jag är nöjd, med tanke på hur tufft folk säger det är att flytta utomlands, att byta land och klubb, och lära sig ett nytt språk. Jag har kommit snabbt in i laget och samlat ihop tillräckligt med matcher och gjort några mål – vilket är utmärkt. Jag är nöjd med klubben, laget, och staden är förstås också fin, säger han till Fotbollskanalen.

Birmančević vill först ta en ordinarie plats i MFF, därefter är målet att gå till en av toppligorna.

Christian Örnberg/Bildbyrån

– Jag har så klart inte fått en ordinarie plats än, och det behöver jag kämpa för – även att få spela hela matcher. Det är så klart min önskan; när man får spela hela matcher kan man göra mål både i den första och 90:e minuten. För alla offensiva spelare är den kontinuiteten viktig, säger han och fortsätter:

– Här är det fint för tillfället och jag skulle vilja skapa en vacker saga härifrån, och så klart om ett eller två år – det är inte viktigt – gå vidare till en av toppligorna. Det är målet just nu.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com