Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Herman Sjögrell klar för IK Sirius

Publicerad: 2021-07-08 17:06 Allsvenskan

Den allsvenska klubben IK Sirius spetsar sin offensiv. Herman Sjögrell, 20, plockas in från Örgryte IS.

IK Sirius meddelar på sin officiella hemsida att offensiva yttern Herman Sjögrell är klar för klubben.

20-åringen köps loss från Örgryte IS i Superettan. Talangen har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

– Det känns otroligt skönt att det äntligen är klart. Nu kan man slappna av lite, säger Sjögrell till hemsidan och fortsätter:

– Jag har väl känt ett tag att jag vill ta nästa steg i karriären. Sirius spelar min typ av fotboll, det är en bra allsvensk klubb och en fin klubb i övrigt. Så det känns jättebra.

Sportchefen Ola Andersson är nöjd.

Herman har framtiden framför sig.

–  Vi är glada över att kunna signera en av Superettans mest talangfulla offensiva spelare. Vi är övertygade om att Hermans sätt att spela fotboll passar Sirius och vice versa. Herman har framtiden framför sig samtidigt som han kommer att utgöra ett ytterligare offensivt hot redan nu, säger han till hemsidan.

Petter Arvidson/Bildbyrån

Örgryte bekräftar också övergången på sin officiella hemsida.

– Det är alltid blandade känslor när en ung spelare går vidare men samtidigt är det en viktig del av vår sportsliga strategi att förädla och sälja vidare spelare, säger sportchefen Igor Krulj till hemsidan och fortsätter:

Krister Andersson/Bildbyrån

– Vi är nöjda med den överenskommelse vi kommit till med IK Sirius och givetvis även glada för Herman som får spela i landets högsta serie. Det är han värd och jag är övertygad om att han kommer göra det bra. Nu fortsätter vårt arbete med att förstärka laget på kort och lång sikt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com